Welkom bij het E-Mobility Park
 


Nieuws


Terug naar overzicht

01-10-2018

HZ doet ook mee met het E-Mobility Park!

HZ University of Applied Sciences gaat dit jaar 15.000 elektrische kilometers afnemen bij het E-Mobility Park. Geïnteresseerde docenten van de HZ krijgen toegang tot de elektrische deelauto’s en het deelsysteem van het E-Mobility Park.

Maandag 1 oktober start de pilot bij de HZ in Vlissingen. Het E-Mobility Park heeft een Opel Ampera-E met een snelweg range van 300 kilometer bij de HZ geplaatst. De eerste tien gebruikers krijgen deze week uitleg over de elektrische deelauto en het deelsysteem. De HZ heeft toegezegd komend jaar minimaal 15.000 kilometer af te nemen bij het E-Mobility Park. De hoop is dat de gebruikers straks ambassadeurs worden voor groei.

Een belangrijk verschil voor de HZ medewerkers is dat het reserveringsproces eenvoudiger wordt. Ze kunnen met de app zelf een voertuig reserveren en hoeven geen sleutel meer op te halen bij de receptie. Dat scheelt een hoop tijd waardoor ze hopelijk sneller met de fiets of het OV naar het werk komen en op de emissievrije voertuigen van het E-Mobility Park gaan vertrouwen voor hun zakelijke ritten.

De HZ had al een elektrische auto, een Nissan Leaf. Deze blijft niet stilstaan maar wordt toegevoegd aan de vloot van het E-Mobility Park. Daardoor wordt hij ook beschikbaar voor alle andere gebruikers op de Kenniswerf. Voor korte ritten naar bijvoorbeeld Middelburg is deze auto zeer geschikt en ook de goedkoopste optie. Hiermee heeft het E-Mobility Park nu 4 elektrische deelauto’s op de Kenniswerf.Terug naar overzicht