Welkom bij het E-Mobility Park
 


Nieuws


Terug naar overzicht

20-07-2018

Orionis verduurzaamt haar mobiliteit in samenwerking met het E-Mobility Park

Orionis Walcheren en het E-Mobility Park zijn in mei een pilot gestart met een elektrische deelauto. Orionis wil haar bedrijfsvoering verduurzamen, waaronder de mobiliteit. Het E-Mobility Park heeft een elektrische deelauto bij Orionis geplaatst die door de jobcoaches en accountmanagers gebruikt wordt. De Nissan Leaf staat tot eind augustus bij Orionis zodat er kennis kan worden gemaakt met elektrisch rijden en autodelen.

De zes jobcoaches en accountmanagers hebben uitleg gekregen over de elektrische auto en het deelsysteem. Het E-Mobility Park biedt gebruikers een mobiele app waarmee de auto kan worden gereserveerd, geopend en gesloten. “Het reserveren van de auto is heel makkelijk”, zegt Anita, één van de jobcoaches.

Doordat ze zijn aangesloten op het deelsysteem van het E-Mobility Park hebben ze ook toegang tot de andere deelauto’s. “Toen ik laatst naar Utrecht moest heb ik een andere auto gereserveerd, waarmee ik verder kon rijden zonder op te laden”, zegt Erwin, een andere jobcoach die ook vaak de elektrische deelauto gebruikt.

Hoe gaat het nu?
Het is de bedoeling dat de jobcoaches en accountmanagers zo veel mogelijk ritten door Zeeland maken én hun collega’s enthousiasmeren voor elektrisch rijden en autodelen. “Ik vertel veel positieve verhalen aan mijn collega’s over de elektrische deelauto”, zegt Erwin. “Het mag van mij wel zo blijven, ik houd wel van nieuwe dingen”, aldus Anita.

Hoe verder?
Wanneer de pilot eind augustus stopt gaat Orionis zeker verder met het verduurzamen van haar mobiliteit. Orionis is namelijk partner van het E-Mobility Park en gaat vanaf september kilometers afnemen bij het park. Dit betekent dat de elektrische deelauto van de parkeerplaats bij Orionis verdwijnt en bij de andere elektrische deelauto's op het E-Mobility Park komt te staan, op loopafstand van Orionis.Terug naar overzicht